jueves, 29 de diciembre de 2011

PETONS...de xocolata (per exemple)

Us imagineu una pluja de petons? Necessitem aigua, és veritat, però els petons tampoc no ens anirien gens malament. Si caiguessin del cel seria una bicoca. Petons per a tothom. Per a grans i petits, per a homes i dones, per nens i nenes, per a persones de totes les religons, races i creences. Que n'hi hagués per repartir aquí i allà, que ningú se'n quedés sense. Pluja torrencial de petons, inacabable. Un festival de llum i color, petites mostres d'afecte pels qui diuen que les necessiten i pels qui no. En els petons de veritat no hi ha diferència de classes, són lliures i gratuïts. Petons entre pares i fills, d'amic a amic, entre germans, petons de parella, potser d'amants?, entre cosins... petons d'amor, d'agraïment, mimètics, de cortesia. PETONS EN MAJÚSCULES.


Petons grans, petons petits però, sobretot, de gustos diversos, quant més dolços, millor. Petons de maduixa (molt frescos, sucosos i espurnejants), petons de nata (molt més fins, que van de menys a més, com la nata muntada), petons de xocolata (passionals, amb un punt de picant), petons de dolç de llet (més d'afalagament, juganers, molt semblants al sabor del sucre pur), petons de brownie de xocolata (compactes, amb aroma de mantega, vainilla i nou picada) i, com no, petons de panacotta, suaus i gelatinosos, seguint la recepta d'aquest gran postre italià.

Si ens hem d'empatxar, que sigui de petons. La indigestió és molt més agradable. I no es necessita prendre res per curar-se. Petons que han omplert lletres i lletres d'infinitat de cançons. 'Y eso es lo que quiero, besos. Que todas las mañanas me despierten de esos. Que sea por la tarde y siga habiendo besos. Y luego por la noche hoy me den más besos para cenar'. Aquesta era la demanda del 'Canto del Loco' a 'Besos', inclosa en el CD 'Zapatillas'. Tampoc no es quedava curta Ana Belén, que ens cantava 'Besos, ternura, que derroche de amor, cuanta locura. Que no acabe esta noche ni esta luna de abril, para entrar en el cielo, no es preciso morir...'.

Petons i paraules; molt millor que la indiferència, que les baralles i els crits. Petons per aturar conflictes, per unir a la gent, per lluitar pel somni d'un món una mica millor. Petons utòpics, petons de cortesia, dos a Espanya començant per l'esquerra, dos a Itàlia començant per la dreta, tres a molts països del món. Petons de tot tipus, perquè sí, dolços, relaxants. Petons de tranquil·litat... petons per a tu. MUAAAA!

No hay comentarios:

Publicar un comentario